ResurFX Laser

Deze laserbehandeling wordt toegepast bij:

  • Fractional skin resurfacing
  • Huidverjonging
  • Huidverbeteringen
  • Acné littekens
  • Chirurgische/traumatische/brandwondlittekens
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Pigmentvlekken
  • Rimpels & lijnen in gezicht
  • Striae

Een behandeling met de Lumenis ResurFX Laser is een nieuwe, veilige manier om tot diep in de huidlagen door te dringen en daar een veranderingsproces aan te gaan. Het is een niet-ablatieve laser, wat betekent dat gedurende de behandeling de bovenste huidlaag geheel intact blijft.

 

De fractionele laser ResurFX 1565 nm van Lumenis maakt gecontroleerd kleine gaatjes in de diepere lagen van de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het water dat zich in de cellen bevindt. Deze cellen worden na de behandeling door de huid afgevoerd en opgeruimd. De huid is in staat om na dit proces zelf nieuwe collagene vezels aan te maken. Daardoor wordt de huid weer voller en sterker. Het stimuleert naast de collagene vezels ook de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes. Een goede doorbloeding van de huid is belangrijk, omdat het zorgt dat er nieuwe huidcellen gevormd kunnen worden. Hierdoor kan de huid zichzelf snel herstellen en beschermen.

 

Doordat de ResurFX beschikt over gepatenteerde CoolScan techniek en een razendsnelle scanner, biedt deze laser een full-face behandeling in nog geen 20 minuten. De CoolScan techniek zorgt ervoor dat de puntjes nooit direct naast elkaar worden geschoten zodat er geen kans op verbranding is. Doordat de energie zo hoog is kan de laserstraal diep in de dermis doordringen om daar zijn werk te doen. Door collageen in de diepere huidlagen krijg je waanzinnige resultaten in slechts 1 tot 3 behandelingen. De behandeling zul je als prettig ervaren omdat de laser beschikt over contact koeling.

 

Voor de behandeling:

Van te voren bespreken we samen met u het behandelplan. Hierna is de volgende voorbereiding belangrijk: de behandeling is het meest veilig en effectief op een lichte, niet zongebruinde huid. Voor de behandeling dient u de huid minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zonlicht en geen zelf bruiner te gebruiken. Indien dit wel gebeurt is er kans op verkleuringen van de huid. De laserstraal kan zich dan richten op de pigmentcellen in de huid en deze activeren of verschuiven. Haartjes in het te behandelen gebied dienen verwijderd te worden. Dit mag met behulp van scheren, epileren of harsen (minimaal 5 dagen voor de behandeling).

 

Na de behandeling:

De huid voelt na de behandeling warm aan. Het kan er rood en een beetje gezwollen uitzien. Dit kan ongeveer 2 dagen aanhouden. Na de behandeling wordt de huid direct gekoeld. Ook is het verstandig om gedurende 3-4 weken na de behandeling blootstelling aan zonlicht te vermijden. De huid heeft na de behandeling tijd nodig om te herstellen. Wanneer de huid te snel wordt blootgesteld aan zonlicht, kan de huid reageren met verbranding en/of pigmentatie. Gedurende de behandelperiode is het raadzaam om dagelijks een SPF van minimaal 30 te gebruiken.

error: Content is protected !!